علت‌های چشمک زدن لامپ اتاق و نحوه رفع آن‌ها

به روز رسانی شده در: 06 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه
 علت‌های-چشمک-زدن-لامپ-اتاق-و-نحوه-رفع-آن‌ها

چشمک زدن لامپ یا به عبارتی سوسو زدن لامپ از جمله مشکلات رایجی است که با ظهور لامپ های ال ای دی (LED) یا به اصطلاح لامپ کم مصرف، به وجود آمد. ممکن است با وقوع این مشکل شما گمان کنید که لامپ ال ای دی شما خراب شده و نیاز به تعویض لامپ دارد، در ادامه مطلب دلیل چشمک زدن لامپ و راهکارهای رفع چشمک زدن لامپ را در سایت بارق باهم بررسی خواهیم کرد.

به چه علت لامپ چشمک میزند؟ ( تماس با برقکاران)

چشمک زدن لامپ ها دلایل مختلف و بسیاری دارد و شدت آن هم متغیر است. برای حل مشکل چشمک زدن لامپ، شما باید ابتدا دلیل چشمک زدن لامپ LED را پیدا کنید. جهت پیدا کردن دلیل این موضوع ابتدا وضعیت لامپ خود، زمان چشمک زدن و سایر اجزا داخل مدار مانند ترانسفورماتور، دیمر، کلید، سنسور و.. را بررسی کنید. ازرایج ترین دلایل چشمک زدن لامپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1- کلید های چراغ دار

2- سیم کشی غیر صحیح

3- مشکل با دیمر ها

4- سنسور حرکتی غیر سازگار

5- معیوب بودن و یا بی کیفیت بودن لامپ (خرید لامپ استاندارد)

6- نوسانات برق ساختمان

سوسو زدن لامپ LED

 

مشکل در ترانسفورماتور و چشمک زدن لامپ

ترانسفورماتورهایی که در لامپ های کم مصرف وجود دارد ممکن است باعث چشمک زدن لامپ شود. در واقع ترانسفورماتورهای قدیمی کیفیت ولتاژ خروجی پایین یا دارای نوسان هستند برای حل این موضوع بهتر است ترانسفرماتور قدیمی را تعویض کنید.

چشمک زدن لامپ کم مصرف

 

چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل سیم کشی غیر صحیح (راهنمای سیمکشی اصولی در ساختمان)

گاهی چشمک زدن لامپ میتواند بدلیل سیم کشی غیر صحیح ایجاد شود بعنوان مثال ممکن است سیم نول مستقیما به لامپ کم مصرف وصل نشده باشد و سیم فاز در مسیر کلید نباشد در این صورت فاز مستقیما به لامپ وصل شده و با ایجاد اتصال به بدنه لامپ، سرپیچ، دیوار و ...موجب چشمک زدن لامپ های کم مصرف میشود.

کلید لامپ های چراغ دار علت چشمک زدن لامپ

یکی از مهمترین علت های چشمک زدن لامپ وجود کلید برق هایی است که برای تشخیص بهتر در شب دارای چراغ هستند.

در واقع چراغ موجود در کلید برای روشن ماندن نیاز به جریان برق دارد و هنگامی که کلید قطع است مقداری جریان برق از چراغ داخل کلید عبور کرده و به لامپ LED می رسد.

برای رفع قاب کلید خود را به‌ وسیله‌ی یک‌ فازمتر بازکنید و لامپ داخل کلید را بیرون بکشید یا یک‌ رشته از سیم‌های لامپ داخل کلید را قطع کنید، اگر مشکل حل نشد راهکار دوم را بررسی کنید

چرا لامپ خاموش چشمک میزند؟ اتصال به دیمر

وجود دیمر نامناسب در لامپ میتواند عامل چشمک زدن لامپ شما باشد، لامپ های قدیمی برخلاف لامپ های ال ای دی و کم مصرف به خوبی با دیمر کار میکردند، اما این موضوع در لامپ های کم مصرف متفاوت است، از جایی که لامپ های کم مصرف نمیتوانند کم نور شوند و نیاز به ولتاژ ثابت و خاصی دارند نمیتوانند به خوبی با دیمر های قدیمی کار کنند، بنابراین بهتر است هنگام خرید لامپ ال ای دی کم مصرف به این موضوع توجه کنید که لامپ LED شما قابلیت اتصال به دیمر را داشته باشد یا به اصلاحDimmable  باشد. البته دیمر باید جدید و متناسب با لامپ های ال ای دی (LED) باشد زیرا دیمرهای قدیمی نیاز به حداقل بار دارند و مشکل ساز میشوند.

چشمک زدن لامپ ال ای دی متصل به سنسور حرکتی

اگر لامپ شما متصل به سنسور حرکتی میباشد و چشمک میزند ممکن است سنسور حرکتی شما نامناسب باشد به این صورت که این سنسورها به میزان بار مشخصی نیاز دارند در صورتی که میزان بار بیشتر باشد میتواند موجب چشمک زدن یا سوسو زدن لامپ شما شود. برای حل این موضوع میتوانید از سنسورهای حرکتی کم بارتر استفاده کنید یا در مسیر مدار یک رله، سوییچ نصب کنید.

کیفیت پایین لامپ یا معیوب بودن آن (خرید لامپ استاندارد)

اگر لامپ ال ای دی که به تازگی خریداری نموده اید چشمک میزند به این معناست که لامپ شما دارای کیفیت پایینی است. برخی از لامپ های ال ای دی برای روشنایی کامل و توقف چشمک زدن نیاز به دمای خاصی دارند برای رفع این مشکل بهتر است لامپ کم مصرف خود را تعویض کنید و لامپ را از برند باکیفیت تری خریداری کنید. بسیاری از شرکت های متفرقه از منبع تغذیه و برد های ارزان قیمت و بی کیفیت استفاده می کنند که میتواند زمینه ساز ایجاد چشمک زدن لامپ شما بشود.

در صورتی که لامپ شما قبلا چشمک نمی زد و به تازگی بعد از روشن کردن چشمک می زند، احتمالا ظرفیت خازن خود را از دست داده است و باید با یک لامپ جدید جایگزین شود.

اگر لامپ کم مصرف شما در هنگام روشن بودن نیز چشمک میزند احتمالا این لامپ در پایان عمر خود قرار دارد و اگر به تازگی خریداری نموده اید میتواند به علت معیوب بودن و کیفیت پایین لامپ LED  باشد، در این صورت باید لامپ جدید با برند شناخته شده تر و با کیفیت خریداری و جایگزین کنید.

سیم کشی مشکل دار ساختمان موجب چشمک زدن لامپ میشود

اگر لامپ جایگزین هم چشمک زد، احتمالا دچار نوسان برق شده اید.

در این مورد باید از برق کش ماهر کمک بگیرید تا مشخص شود در سیم کشی شما چه نوساناتی وجود دارد. بدین منظور میتوانید به بارق مراجعه کرده و برق کش ماهر را با خیال آسوده انتخاب کنید.

و در پایان ، در این مطلب ما سعی نموده ایم تمامی موارد و دلایل چشمک زدن لامپ را بررسی کنیم و از آنجایی که چشمک زدن لامپ میتواند خطرات جانبی را به بار بیاورد باید نسبت به حل این مشکل اقدام کرد تا خطرات بالقوه تبدیل به بالفعل شوند، بهترین گزینه انتخاب صحیح و خرید لامپ های ال ای دی استاندارد و با کیفیت است.

هم اکنون میتوانید با مراجعه به فروشگاه های بارق با خیالی آسوده خرید لامپ ال ای دی خود را انجام دهید. (مشاهده محصولات بارق)

 

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *