راهنمای عیب‌یابی و تعمیر پرژکتورهای LED: نکات کلیدی

به روز رسانی شده در: 10 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 10 دقیقه
 راهنمای-عیب‌یابی-و-تعمیر-پرژکتورهای-LED:-نکات-کلیدی

پرژکتور یا نورافکن‌های ال ای دی از سری چراغ های ضد آب است که بیشتر برای نورپردازی بیرونی و نما از آن بهره می برند. در حالی که در گذشته برای تولید این نورها از لامپ های گازی مانند بخار سدیم و متال هالید استفاده می شد، فناوری ال ای دی از راه رسید تا زندگی را برای انسان ها ساده تر کند. پرژکتور ال ای دی در کنار برخی معایب جزئی، مزایای بسیاری دارد و این باعث می شود انتظار کاربردهای فراوانی را از آن داشته باشیم.

نحوه عیب یابی و تعمیر انواع پرژکتور LED

برخی تراشه های ال ای دی باید به صورت دائم روشن باشند و در صورت سوختن، کل پرژکتور عملا بدون استفاده باقی می ماند؛ زیرا تراشه آن قابل تعویض نخواهد بود. البته درصد بالایی از ایرادات این لامپ ها معمولا قابل تعمیر هستند و به منظور خرید پرژکتور باید به این نکات توجه داشت. نحوه عیب یابی و تعمیر انواع پرژکتور را می توانید در این مطلب مطالعه کنید.

پرژکتور LED چیست؟

برای خرید پرژکتور ابتدا باید ببینیم این وسیله چیست و چه مشخصاتی دارد. به لحاظ ساختاری، آن‌ ها را می توان مشابه با پرژکتورهای گازی دانست که در قدیم استفاده های فراوانی از آن ها می شد. در این محصولات از تراشه های LED استفاده می شود و به محض سوختن، دیگر قادر به استفاده از آن نخواهید بود. انواعی از این پرژکتورها در بازار موجود است، اما شیوه اتصالشان با هم تفاوت های آشکاری دارد. یک پرژکتور مناسب باید خصوصیات برجسته ای در خود داشته باشد که عبارت هستند از:

·    طول عمر آن ها نسبت به همتایان خود در بازار بیشتر است.

·    خوشبختانه پرژکتورهای ال ای دی با کیفیت گرمای کمتری را نسبت به موارد دیگر از خود پراکنده می کنند.

·   تنوع رنگ نور در پرژکتورها را نباید نادیده گرفت و دست مشتریان برای خرید کاملا باز است.

·   جدا از تولید گرمای کم، هیچ صدایی هم از آن ها خارج می شود.

·   با وجود تنوع در بازار، مصرف برق اکثر پرژکتورها کم است و مشتریان را اذیت نمی کند.

بررسی اجزای پرژکتور ال ای دی:

اگر چه پرژکتورها را با انواع مختلفی می بینیم، اما بسیاری از قطعاتشان با هم مشترک است. با شناخت این اجزا، خرید پرژکتور بهتری را هم تجربه کرده و در تعمیرشان نیز موفق تر خواهید بود.  

چیپ LED

تراشه یا همان چیپ ال ای دی به عنوان هسته اصلی این مجموعه به شمار می رود که اغلب مربعی شکل است و تولیدش به وسیله مواد نیمه هادی صورت می گیرد. زمانی که جریان الکتریکی از تراشه LED رد شود، نور هم ساطع خواهد شد. این چیپ ها در رنگ های گوناگونی از جمله قرمز، سبز و آبی یافت می شود و امکان ترکیب آن ها در مواردی هم وجود دارد.

هیت سینک

از قطعات فلزی پرژکتور باید هیت سینک را نام برد که کار اصلی آن محافظت از چیپ ال ای دی است. در واقع این کار با دفع گرمای چیپ امکان پذیر می شود که در صورت عدم انجام، از عمر چیپ کاسته خواهد شد.

درایور

وظیفه تبدیل برق 220 ولت به ولتاژ ایده آل، کاری است که یک درایور در پرژکتور ال ای دی باید انجام دهد. درایور این اطمینان را به ما می دهد که ال ای دی ولتاژ و جریان مناسب را دارد و نباید نگران خرابی های آن بود. این دسته از محصولات در بازار یا دارای درایور و یا بدون آن هستند. به یاد داشته باشید پروژکتور با درایور، طبیعتا عمر مفید بیشتری دارد. با این که شاید در وهله اول پول بیشتری برای خرید آن پرداخت کنید، اما در آینده ارزشش را خواهد داشت.

چرا پرژکتور ال ای دی می سوزد؟

همان طور که گفته شد، پرژکتور ال ای دی طول عمر بالایی دارد، اما گاهی با مشکلاتی مواجه می شود که در ادامه برخی از متداول ترینشان را شاهد خواهید بود:

نوسانات ولتاژ

یکی از رایج ترین مشکلات پرژکتورها، وقوع نوسانات در ولتاژ آن است. طبیعتا این مورد منجر به آسیب به ال ای دی ها و دیگر قطعات الکترونیکی این دستگاه می شود.

ضربه خوردن

برخی از ضربات یا سقوط ال ای دی مهلک هستند و خرابی آن ها را در پی دارند؛ بنابراین نه تنها LED، بلکه سایر قطعات این مجموعه ممکن است خراب شوند. البته برخی از این قطعات قابل تعویض هستند و با سایر قطعات نمی توان کاری انجام داد.

استفاده از چیپ بی کیفیت

برای روشن ماندن و طول عمر بالای پرژکتورها باید از چیپ های بسیار با کیفیت موجود در بازار استفاده شود. پس هنگام خرید پرژکتور حتما کیفیت چیپ را هم بررسی کنید. کاملا واضح است که چیپ‌های بدون کیفیت بعد از مدتی خراب می شوند. به هیچ عنوان سر وقت فروشندگان پرژکتور برای خرید چیپ های ارزان نروید.  

سایر ایرادات رایج پرژکتورها

برخی مشکلات دیگر مانند گرمای بیش از اندازه، استفاده از درایور نامناسب، عدم نصب هیت سینک به شیوه اصولی یا به کار بردن مواد بی کیفیت برای بدنه می تواند خیلی زود منجر به خرابی کل این سیستم شود. دیگر مشکلات در خصوص این دستگاه آن چنان رایج نیستند.

شیوه تعمیر انواع پرژکتور LED :

در این بخش می خواهیم مراحل تعمیر پرژکتور را گام به گام بررسی کنیم:

1.  پیش از شروع عملیات تعمیر، پرژکتور خود را به صورت ایمن جدا کرده و برق ورودی را قطع نمایید.

2. قاب این دستگاه را باز کنید. برخی از مدل ها پیچی هستند و به سادگی با ابزارهایی مانند پیچ گوشتی باز می شوند. در سوی دیگر سایر دستگاه ها مونتاژی یا پلمپ هستند و باید از سشوارهای حرارتی برای باز کردنشان استفاده کنید.

3.  از نخستین گام ها برای تعمیر باید عیب یابی را نام برد. پس از میان مشکلات گفته شده در بخش قبلی، احتمالا یکی از آن ها باعث خراب شدن پرژکتور شده است. در صورت خرابی ال ای دی یا چیپ، رنگ آن سیاه می شود.در صورتی که پرژکتور از تعداد زیادی ال ای دی ساخته شده، دو سمت ال ای دی سوخته شده را با هویه حرارت داده و جدا کرده و آن را با موچین یا ابزاری این چنینی در آورید و از ال ای دی سالم به همین ترتیب برای جای گذاری استفاده نمایید. و در صورتی که در پرژکتور شما از چیپ ال ای دی استفاده شده باید کل چیپ تعویض شود. حتما در نظر داشته باشید که هنگام نصب چیپ ال ای دی از خمیر سیلیکون در زیر چیپ به مقدار لازم استفاده شود.

4. در صورتی که درایور سوخته است، باید درایور دیگری را به همان شکل در آن قرار داد. ضمنا گاهی اوقات کل بورد دستگاه آسیب می بیند که باید آن را جدا کرده و قطعه جدیدی بگذارید.

5. در نهایت پروژکتور خود را مجددا مونتاژ کنید. این کار باید بعد از تعویض ال ای دی ها یا قطعات مورد نیاز انجام گیرد.

سخن پایانی؛ خرید پرژکتور led

زمانی که نخستین پرژکتورهای ال ای دی به بازار آمد، خریدش آن چنان هم راحت نبود. افراد باید به بازار می رفتند و وقت و بعضا بخش زیادی از پول خود را از دست می دادند. امروزه شرایط تغییر کرده است و امکان خرید پرژکتور از راه اینترنتی یعنی سایت ها و برخی صفحات مجازی وجود دارد.

از میان این منابع، مزایا و خدمات فروشگاه مجازی بارق را نباید از دست داد. رضایت مشتریان از محصولات بارق فوق العاده بوده و انواع پرژکتور ال ای دی نیز در آن یافت می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از این محصولات کافیست با شماره تلفن های مندرج در سایت تماس بگیرید.

 

 

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *