چگونه لامپ LED را عیب‌یابی و تعمیر کنیم؟

به روز رسانی شده در: 06 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه
 چگونه-لامپ-LED-را-عیب‌یابی-و-تعمیر-کنیم؟

در این راهنما، ما درباره انواع مشکلات مرتبط با LED ها و نحوه رسیدگی به آنها بحث خواهیم کرد.

مشکلات رایج در لامپ های LED

LED ها بدون شک جایگزین فوق‌العاده ای برای لامپ‌های رشته‌ای هستند. این نوع لامپ‌ها نسبت به مدل‌های دیگر هم از نظر مصرف انرژی و هم از نظر روشنایی کارایی بیشتری دارند. همچنین آنها عمر طولانی‌تری خواهند داشت. اما لامپ‌های LED نیز دارای معایبی هستند. نور سوسو و صدا دادن برخی از مشکلات رایج آنها است. اگر می‌خواهید بدانید که این نوع لامپ‌ها چه مشکلاتی دارند و چگونه می‌توان آن ها را برطرف کرد، ادامه این مطلب را در بارق بخوانید.

نور خیلی زیاد

گاهی اوقات LED ها بیش از حد روشن می‌شوند و این می‌تواند این دلیل باشد که وات لامپ بیشتر از حد مورد نیاز است. اگر لامپ شما قابل تنظیم است، یک سوئیچ برای کنترل این ویژگی نصب کنید. یا از وسایلی استفاده کنید که از رسیدن نور اضافی به چشمان شما جلوگیری کند.

نور خیلی کم

یک LED کم نور می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. معمولاً یا زمانی که لامپ شما خیلی قدیمی می‌شود یا زمانی که طراحی ضعیفی دارد اتفاق می‌افتد. LED ها طول عمر دارند، بنابراین قبل از خاموش شدن کامل، از دست دادن روشنایی طبیعی است. در چنین شرایطی، باید آن را با یک LED جدید جایگزین کنید.

سوسو نور

یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین مشکلات LED ها سوسو زدن است. در این حالت، لامپ‌ها گاهی به طور مداوم سوسو می‌زنند، در حالی که گاهی اوقات به طور تصادفی اتفاق می‌افتد. رایج‌ترین دلایل این امر خازن‌های ضعیف یا وات کم است. گاهی اوقات، LED ها با دستگاه‌هایی مانند ماشین لباسشویی، ماکروویو و غیره متصل می‌شوند که حداکثر وات را می‌گیرند و این باعث می‌شود وات ناکافی منجر به سوسو زدن شود. برای رفع این مشکل، باید سوکت را بررسی کنید. اگر سوکت مشکلی ندارد، می‌توانید لامپ را تعویض کنید. (در این مقاله بصورت تخصصی دلیل چشمک زدن لامپ را مطالعه کنید)

صدای وزوز

صدای وزوز یکی دیگر از مشکلات رایج روشنایی LED است که به صورت معمول به علت اضافه بار در مدار اتفاق می افتد. اگر لامپ LED شما ولتاژ کمی بالاتر دریافت ‌کند، به جای خاموش شدن، صدای وزوز تولید می‌کند. هنگامی که ولتاژ افزایش می‌یابد، قطعات الکترونیکی می‌لرزند و این لرزش سبب ایجاد صدا می‌شود. بهترین راه حل این است که ولتاژی را که از سوکت شما عبور می‌کند با آنچه لامپ شما می‌پذیرد مقایسه کنید که در این صورت به احتمال زیاد این مشکل برطرف خواهد شد.

LED کار نمی‌کند

گاهی اوقات LED ها به طور کلی کار نمی‌کنند. این معمولاً به دلیل اتصال کوتاه یا زمانی که LED خیلی قدیمی شده است اتفاق می‌افتد. می‌توانید آن را توسط یک برقکار بررسی کنید یا به سادگی آن را با یک لامپ جدید جایگزین کنید.

LED روشن می‌شود و سپس خاموش می‌شود

این به دلیل خرابی درایورهای فیکسچر اتفاق می‌افتد. گاهی اوقات، ولتاژی که به لامپ عرضه می‌شود بیشتر از مقدار مورد نیاز آن است و این باعث می شود که LED روشن شود و سپس خاموش شود. اگر با این مشکل مواجه شدید، بهتر است با یک متخصص تماس بگیرید.

نوار LED رنگ اشتباه را نشان می‌دهد

نوارهای LED RGB برای نشان دادن رنگ‌های مختلف طراحی شده‌اند. اما اگر متوجه رنگ‌های اشتباه شدید، ممکن است اتصال سیم اشتباهی وجود داشته باشد. یا در کنترلر LED اشکال وجود دارد. در هر صورت، می‌توانید سیم‌کشی را بررسی کرده و در صورتی که ایرادی در سیم‌ها وجود نداشت، آن را تعویض کنید.

لامپ LED توکار پس از چند ثانیه خاموش می‌شود

هنگامی که گرمای بیش از حد ایجاد می‌شود، لامپها می‌توانند خاموش شوند. این زمانی اتفاق می‌افتد که لامپ‌ها را در گوشه‌های فرورفته نصب می‌کنید که فاصله مناسبی برای LED‌ها ندارند. در چنین مواقعی می‌توانید یک سوکت نگهدارنده جدید برای LED خود نصب کنید.

نور LED حشرات را جذب می‌کند

حشرات فقط به انواع خاصی از طول موج‌ها جذب می‌شوند. ممکن است این اتفاق با LED ها بیفتد. هر چیزی بالاتر یا کمتر از این محدوده K  5500-2000 می‌تواند حشرات را جذب کند. برای رفع این مشکل خرید لامپ استاندارد بسیار اهمیت دارد. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که LED ها را در محدوده استاندارد از فروشندگان لامپ خریداری می‌کنید.

گرمای بیش از حد

این زمانی اتفاق می‌افتد که ال‌ای‌دی‌ها را در وسایل قدیمی که برای چراغ‌های توکار طراحی شده‌اند، نصب کنید. چنین وسایلی شلوغ هستند و اجازه عبور هوا را نمی‌دهند که می‌تواند باعث گرمای بیش از حد شود. برای حل این مشکل شما می‌توانید سیستم خود را به نورپردازی توکار دارای گردش هوا ارتقا دهید که از گرم شدن بیش از حد LED ها جلوگیری می‌کند.

سوختن LED

LED های بی کیفیت و بدون گارانتی معمولا باعث این مشکل می‌شوند. راه حل ساده است، می‌توانید این مشکل را با خرید لامپ ال ای دی از برندهای معتبر با گارانتی برطرف کنید.

زاویه پرتو نور اشتباه است

LED های مختلف برای اهداف مختلف در نظر گرفته شده‌اند و دارای زاویه پرتو هستند. اگر می‌خواهید از آنها به عنوان نورافکن استفاده کنید و با زاویه پرتو اشتباه روبرو شدید، ممکن است نوع اشتباهی از آن‌ها را خریداری کرده باشید. در این مورد، جایگزینی بهترین تصمیم است.

درایور LED اشتباه است

هر چراغ LED دارای درایورهایی است که وظیفه تامین برق و عملکرد موفقیت‌آمیز را بر عهده دارد. با این حال، اگر LED با درایور ناسازگار باشد، می‌توانید با مشکلاتی مانند خاموش شدن لامپ به دلیل گرم شدن بیش از حد و سوختن درایور مواجه شوید. در چنین مواقعی باید درایورها را با هم مقایسه کنید و یک نوع سازگار خریداری کنید.


سخن پایانی

در اینجا لیست مشکلات رایج مرتبط با LED که ممکن است با آنها روبرو شوید به پایان می‌رسد. ما سعی کردیم تا تقریباً همه مسائل را پوشش دهیم. بهترین راه حل این است که اگر با مشکل دیگری مواجه شدید با یک متخصص تماس بگیرید. اگر می خواهید از مشکلات فوق جلوگیری کنید، باید یک LED با وات، اندازه و درایورهای صحیح انتخاب و خرید کنید. این کار استفاده طولانی‌تر و بدون مشکل را تضمین می‌کند.

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *