کاهش مصرف برق با درایو اینورتر: راهنمای خرید از سایت بارق

به روز رسانی شده در: 07 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 9 دقیقه
 کاهش-مصرف-برق-با-درایو-اینورتر:-راهنمای-خرید-از-سایت-بارق

درایو اینورتر از جمله دستگاه‌های الکتریکی پرکاربردی است که می‌تواند جریان برق مستقیم تحت عنوان DC را تبدیل به جریان متناوب AC نماید. بعد از اینکه جریان مستقیم به جریان متناوب تبدیل شد، می‌تواند بر اساس نیاز، در فرکانس و ولتاژ مناسب مورد کنترل قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر کاربرد درایو اینورتر در صنعت برق بپردازیم.

آشنایی کلی با کاربرد درایو اینورتر

درایو اینورتر به عنوان راه انداز موتور کلیه حرکت‌های صورت گرفته با الکتروموتور را کنترل می‌نماید. این دستگاه به هوشمندانه‌تر کردن حرکات کمک کرده و حرکات موتور را تحت کنترل کامل خود در می‌آورد. به طور کلی کاربردهای درایو اینورتر بسیار گسترده و متنوع است.

به عنوان مثال در هتل‌ها که از پمپ به منظور بهبود جریان آب بهره گرفته می‌شود، می‌توان با استفاده از درایو اینورتر، نسبت به تنظیم سرعت گردش پمپ بر اساس مقدار آب مصرفی و تعداد شیرهای باز اقدام کرد. با توجه به این امر هنگامی که مصرف آب کم است درایو از فشار بیش از حد جلوگیری می‌کند.

از درایو اینورتر به صورت گسترده‌ای در لوازم خانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی و… استفاده می‌شود. توسط اینورتر می‌توان به تنظیم کارکرد کمپرسور یخچال بر اساس میزان مواد غذایی داخل آن پرداخت. در خصوص ماشین لباسشویی نیز با توجه به وزن و حجم لباس‌ها می‌توان سرعت گردش دستگاه را با استفاده از اینورتر تنظیم کرد.

از انواع اینورتر از جمله اینورتر پمپ صنعتی، می‌توان در دستگاه‌هایی مانند میکسر، نوار نقاله و… که دارای فعالیت گشتاور ثابت هستند و یا مانند پمپ صنعتی یا فن که فعالیتشان بر اساس گشتاور متغیر یا توان ثابت است، استفاده کرد.

در ادامه این مقاله به موارد کاربرد درایو اینورتر صنعتی به صورت جزئی‌تر خواهیم پرداخت.

بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی با استفاده از اینورتر

کاهش مصرف انرژی یا بهینه سازی آن از جمله راهکارهایی است که می‌توان هزینه‌های مربوط به مصرف برق را کاهش داده و همچنین استهلاک تجهیزات برقی را به حداقل رساند.

با استفاده از اینورتر موتور می‌توان مصرف برق را در دستگاه‌هایی مانند پمپ‌ها و فن‌ها به شدت کاهش داد. بر این اساس ضمن کاهش مصرف انرژی، راندمان موتور نیز افزایش می‌یابد. به طور کلی اینورتر موتور قادر است میزان توان اعمال شده بر موتور را محاسبه و کنترل نماید؛ بر این اساس مصرف برق را نیز کنترل کرده و کاهش می‌دهد. در ادامه این مقاله با ذکر مثالی به بررسی دقیق‌تر کاربرد درایو اینورتر می‌پردازیم.

نقش اینورتر در پمپ‌های صنعتی و ساختمانی

در اغلب پمپ‌های آب از اینورتر صنعتی AC استفاده می‌شود. این امر باعث شده تا هزینه‌های نگهداری این دستگاه‌ها کاهش یافته و با بهینه‌سازی مصرف برق بتوان در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد.

در واقع اینورتر صنعتی کلیه متغیرهای اصلی موتور از جمله جریان، سرعت اسمی و ولتاژ را کنترل می‌کند.

افزایش عمر مفید تجهیزات برقی و موتور آنها با نصب اینورتر

درایو یا همان اینورتر قادر است ولتاژ و فرکانس کاری موتور را به صورت بهینه‌ای مورد کنترل قرار دهد. بر همین اساس از کاربردهای بسیار مهم اینورتر موتور سافت استارت است. با توجه به این امر تجهیزات برقی در مقابل صدمات ناشی از اتصال فاز به فاز، بار اضافه الکتریکی، ولتاژ بالا یا پایین و دیگر صدمه‌های این چنینی محافظت می‌شوند. در واقع بهینه شدن سرعت الکتروموتورها توسط اینورتر به افزایش عمر مفید دستگاه‌ها کمک می‌کند.

اغلب کاربران تجهیزات برقی با مشکلات مختلفی از جمله شوک‌های الکتریکی در هنگام استارت روبرو هستند. اینورتر با نقشی که در کاهش جریان برق در زمان راه اندازی آن دارد از به وجود آمدن چنین شوک‌هایی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این عمر تجهیزات برقی نیز افزایش پیدا می‌کند. در واقع راه‌اندازی سافت استارت به کاهش ضربات مکانیکی وارد شده بر قسمت‌های مختلف موتور در هنگام راه‌اندازی کمک می‌کند. این امر در دراز مدت باعث افزایش عمر تجهیزات و لوازم برقی می‌گردد.

در ادامه با ذکر مثالی درباره نوار نقاله به بررسی بیشتر کاربرد اینورتر در افزایش عمر مفید تجهیزات برقی می‌پردازیم.

کاربرد اینورتر در نوار نقاله

اینورتر موتور به عنوان رگولاتور الکترونیکی در انواع مختلفی از نوار نقاله‌ها و دیگر سیستم‌های اینورتر صنعتی کاربرد دارد. بدین طریق که با تغییر ولتاژ و فرکانس ورودی موتور الکتریکی می‌تواند گشتاور AC و سرعت موتور را کنترل کند. اینورترها این امکان را فراهم می‌کنند تا کاربران بتوانند گشتاور و سرعت موتور نقاله را تعیین کرده و در هنگام بروز خطا در موتور، تجهیزات را پیش از بروز صدمه خاموش و محافظت نمایند.

نقش اینورتر در برنامه‌ریزی و هوشمندسازی حرکت موتور

اینورتر با نقش کنترلی که بر جریان برق دارد باعث هوشمندسازی دستگاه می‌شود. همانطور که اشاره شد درایو یا اینورتر، تجهیزات را از ورود بار اضافه و صدمات مشابه آن حفظ می‌نماید. بر همین اساس دیگر احتیاجی به قطع و وصل برق از منبع اصلی برای روشن یا خاموش کردن دستگاه نخواهد بود.

در ادامه با ذکر مثالی از کاربرد اینورتر در آسانسورها بیشتر با نقش این قطعه آشنا خواهید شد.

کاربرد اینورتر در آسانسورها

در صنعت آسانسورسازی بسیار مهم است که آسانسورها حرکت آرام و نرمی را شروع کرده و در بازه‌های زمانی گوناگون سرعت به تناسب کنترل شده و در پایان نیز توقفی نرم و بدون حرکت داشته باشند. درایو اینورتر از جمله قطعاتی است که سرعت چرخش موتور را کنترل کرده و موجب بهبود حرکت و کنترل آن می‌شود.

با استفاده از اینورتر آسانسور، علاوه بر این موارد می‌توان بسیاری دیگر از موارد حفاظتی و کنترلی دیگر را به آسانی و با تنظیم تنها چند گزینه اینورتر صنعتی صورت داد. امروزه در هر مکانی که از موتور بهره گرفته شده است شاهد استفاده از اینورتر نیز به همراه آن هستید که حرکت موتور را بهبود بخشیده و کنترل می‌نماید.

 

افزایش راندمان کاری با استفاده از اینورتر

بسیاری از تجهیزات برقی، موتورها و دستگاه‌ها در پی اثرات ناشی از شوک استارت، ولتاژ ورودی بالا و یا ایجاد بار اضافه الکتریکی دچار صدمه شده و متوقف می‌شوند. به طوری که در برخی موارد امکان تعمیر دستگاه وجود نداشته و خسارات زیادی به صاحبان آن تحمیل می‌گردد. حتی در صورت تعمیر شاهد افزایش هزینه‌ها بابت تعمیر و تعطیل شدن کار خواهید بود. اینورتر با کاهش این صدمات، نقش مهمی در گردش روان و آسان‌تر چرخه تولید و صنعت دارد.

سخن پایانی

در این مقاله با برخی از مهمترین کاربردهای درایو اینورتر در صنعت برق آشنا شدید. چنانچه قصد خرید اینورتر را دارید بایستی بدانید که این تجهیزات در انواع تک فاز و سه فاز در بازار وجود دارند. مجموعه بارق یک سایت معتبر در زمینه نمایش آگهی‌ های برق است. بر این اساس شما می‌توانید با توجه به استان، شهر و محدوده زندگی خود به خرید کالای برق در برندها و مدل‌های مختلف به صورت عمده و جزئی بپردازید. در بارق خریداران ارتباط مستقیم و بدون واسطه‌ای با فروشندگان کالای برق دارند.

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *