آموزش گام‌به‌گام تعمیر آیفون‌های صوتی و تصویری

به روز رسانی شده در: 06 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 9 دقیقه
 آموزش-گام‌به‌گام-تعمیر-آیفون‌های-صوتی-و-تصویری

در گذاشته آیفون‌های تصویری باری باز کردن درب بسیار رواج پیدا کرده بودند؛ ولی امروزه تمام ساختمان‌های مدرن مجهز به آیفون‌های تصویری هستند. استفاده از این نوع آیفون‌ها به منظور امنیت بیشتر و کارایی بالاتر برای باز کردن درب استفاده می‌شوند. مجموعه بارق با داشتن کادری مجرب امکان تعمیر انواع آیفون صوتی و تصویری را با کیفیت عالی و در اسرع وقت انجام می‌دهد.

عیب یابی آیفون صوتی و تصویری

آیفون‌ها مثل دیگر تجهیزات الکترونیکی از بُرد و مقدار زیادی سیم و اتصالات تشکیل شده اند؛ بنابراین برای عیب یابی و تعمیر آن‌ها باید از قوانین مشخصی پیروی کرد. به عنوان مثل استفاده از ابزار مناسب می تواند باعث شود کار تعمیر و عیب یابی به صورت درستی انجام شود و تا حد زیادی ایمنی برقکار یا تعمیرکار را تامین می کند. در ادامه به بررسی عیب یابی آیفون صوتی و تصویری می پردازیم.

روش عیب یابی آیفون صوتی 

آیفون‌های صوتی دارای طراحی ساده ای هستند؛ به همین دلیل تعمیر و عیب یابی این لوازم یکی از متداول‌ترین تعمیرات ساختمانی محسوب می شود. اولین و مهم‌ترین گام در زمینه عیب یابی این سیستم‌ها تسلط فرد برقکار بر سیم بندی آیفون است؛ زیرا انواع آیفون صوتی توسط برندهای مختلف با توجه به تعداد واحدها طراحی می شود و نحوه سیم بندی هر یک متفاوت می باشد. برای اینکه در صورت خرابی آیفون با مشکل جدی مواجه نشوید بهتر است هنگام انتخاب آیفون بهترین و به روزرین مدل آیفون صوتی و تصویری را خریداری نمایید؛ زیرا سیستم‌های قدیمی نحوه عیب یابی خاصی دارند و ممکن است به ندرت بتوانید در آگهی برق تعمیرکاری را پیدا کنید که بتواند مدل آیفون مدنظر شما را تعمیر کند.

قواعد سیم بندی آیفون صوتی 

در آیفون صوتی دو رشته سیم شامل یک رشته شش عدد سیم و یک رشته چهار عدد سیم هستند. رشته دارای شش عدد سیم بین پنل جلوی دربتا گوشی آیفون قرار دارند و تا داخل واحد کشیده می شوند. رشته چهار عدد سیم از محل ترانس تا پنل دو رب ساختمان ادامه دارد. آشنایی با نحوه سیم بندی آیفون صوتی سبب می شود بعداز عیب یابی بتوان به نحو صحیحی آن را تعمیر کرد. هر کدام از این سیم‌ها را در ادامه توضیح می دهیم.

معمولاً از پنل تا گوشی همه مدل و برند آیفون شش سیم وجود دارد که به ترتیب با اسم‌های A, B, C, D, E, F نام گذاری شده اند و هر یک وظیفه خاصی دارند.

سیم A: این سیم وظیفه انتقال صدا از گوشی داخل ساختمان را به پنل جلوی درب برعهده دارد؛ در صورت مواجه با مشکل قطع صدا در آیفون باید سیم A بررسی شود.

سیم B: وظیفه این سیم نیز انتقال صدا از پنل جلو درب ساختمان به گوشی داخل ساختمان است و هنگام قطعی صدا باید سیم B مورد بررسی قرار گیرد.

سیم C: چنانچه در آیفون مشکلات مثل زنگ نخوردن، ضعیف بودن صدا و قطع صدا مشاهده شود باید از اتصال سیم  C اطمینان حاصل کرد؛ به همین دلیل این رشته سیم در آیفون اهمیت زیادی دارد.

سیم D: در صورتی که آیفون مشکل زنگ نخوردن داشته باشد باید در ابتدا سیم D بررسی گردد. در ساختمان‌های دارای بیش از یک واحد باید برای هر واحد یک سیم D جداگانه در نظر گرفته شود.

سیم E: خط تغذیه پنل تا گوشی آیفون به عنوان تامین کننده ولتاژ 12 ولت است و به اسم سیم E نام گذاری شده است و در صورت مواجه با قطع برق آیفون و کار نکردن آن باید این سیم بررسی شود.

سیم F: این سیم وظیفه باز کردن درب از راه دور را برعهده دارد؛ بنابراین در صورت باز نشدن درب باید سیم F بررسی گردد.

نکته: بعد از بررسی سیم ها باید پیچ‌های آیفون صوتی نیز چک شوند. بعضی از این پیچ‌ها در همه گوشی‌های آیفون و پنل‌های درب مشترک هستند؛ به عنوان مثال اتصال پیچ‌های A, B, C به طور مستقیم از پنل درب ورودی تا گوشی داخل ساختمان به شکل موازی و مشترک انجام می شود. همچنین اتصال سیم زنگ‌ها که بر عهده سیم D  است با توجه به تعداد واحدها متغیر بوده و شماره گذاری آن‌ها به شکل D1, D2,... و غیره صورت می گیرد.

 

روش عیب یابی و تعمیر آیفون تصویری

آیفون تصویری همانند آیفون صوتی یک تجهیز الکتریکی کاربردی در ساختمان است که بعد از مدتی کار کردن ممکن است دچار عیوبی شود در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین مشکلات این نوع آیفون‌ها می‌پردازیم.

عدم نمایش تصویر: در این حالت آیفون زنگ می‌خورد و صدا می‌آید؛ ولی تصویری نشان داده نمی‌شود. یکی از موارد عیب یابی این مشکل اتصال نادرست سیم‌ها است؛ بنابراین در ابتدا باید سیم‌ها بررسی شوند و از اتصال درست سیم‌ها به یکدیگر و به پنل و مانیتور اطمینان پیدا کرد.

قطع شدن صدای زنگ مانیتور: برای عیب یابی این مشکل باید سه مرحله آیفون تصویری بررسی شود که شامل چک کردن سیم کشی‌ها و اتصال آن‌ها به یکدیگر، اطمینان از اینکه بلندگوی آیفون نسوخته باشد و بررسی بُرد مانیتور می باشد. برای این کار باید از طریق آگهی برق معتبر تعمیرکار متخصصی را پیدا کرد و از آن‌ها کمک گرفت.

روشن ماندن مداوم صفحه مانیتور: بعد از باز کردن درب با آیفون تصویری باید حداکثر پس از 90 ثانیه مانیتور خاموش شود؛ در صورتی که بیشتر از این مدت آیفون خاموش نشود باید به برقکار متخصصی در این حوزه مراجعه کرد. روشن ماندن دائمی مانیتور می‌تواند هشداری برای خراب شدن بُرد آیفون باشد.

زنگ خوردن یکسره همه واحدهای ساختمان: هنگامی که با فشردن یک زنگ همه آیفون‌های ساختمان به صدا در می آید نشان دهنده سوختن زنر 10 ولتی در پنل است که باید توسط تعمیرکاران معتبر تعمیر شود.

تصویر نویز دار و برفکی مانیتور آیفون: وجود چنین مشکلی بعد از نصب و خرید ایفون مربوط به خرابی دوربین آیفون است.

عدم کار کردن درب باز کن: این مشکل می‌تواند چهار دلیل داشته باشد که شامل خرابی ترانس، خرابی قفل درب باز کن، اتصالی سیم رابط بین رله و قفل درب بازکن و خراب شدن رله درب بازکن است. برای خرابی ترانس باید ترانس، سیم و فیوز بررسی شود، در صورت خرابی سه مورد بعدی باید این قطعات الکتریکی تعویض یا تعمیر شوند.

 

جمع بندی

مجموعه تخصصی بارق فعال در حوزه برق و صنعت میتواند متخصصان این حرفه را به مشتریان عزیز ارائه کند. همچنین در فروشگاه های آنلاین این سایت امکان سفارش و خرید آیفون در مدل‌های متنوع وجود دارد.

 

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *