بهترین برندهای پنل‌های خورشیدی: مقایسه تولیدکنندگان ایرانی و بین‌المللی

به روز رسانی شده در: 05 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 12 دقیقه
 بهترین-برندهای-پنل‌های-خورشیدی:-مقایسه-تولیدکنندگان-ایرانی-و-بین‌المللی

چگونه برق خورشیدی خانگی داشته باشیم ؟ خورشید، دارای انرژی فراوانی است، علاوه بر این که نور و گرمای مورد نیاز کرات مختلف را تامین می کند، از انرژی فراوانش می توان استفاده های مختلفی کرد مانند استفاده از پنل های خورشیدی برای تولید برق . اما شرط این استفاده تبدیل انرژی خورشید به سایر انرژی ها است . یکی از وسایلی که می تواند انرژی خورشید را به انرژی تولید برق ( الکتریکی ) تبدیل کند، استفاده از پنل های خورشیدی است. با استفاده از پنل خورشیدی می توان، این انرژی پاک، رایگان و نامحدود را مورد استفاده قرار داد.

پنل خورشیدی (انرژی پاک)

پنل خورشیدی از مواد و ترکیبات نیمه هادی تشکیل شده است، که انرژی نورانی خورشید را به انرژی الکتریکی جهت تولید برق، تبدیل می کند.

هر صفحه از پنل خورشیدی، از تعداد زیادی سلول خورشیدی، ساخته شده است که یک ماژول خورشیدی را ایجاد می کند.

میزان تولید برق، توسط پنل های خورشیدی متفاوت است و این تفاوت ناشی از، اندازه و ابعاد صفحه های پنل، میزان تابش نور خورشید و کارایی پنل خورشیدی است.

برای تامین برق خانگی و یا برق صنعتی، توسط پنل های خورشیدی در ابتدا باید میزان برق مصرفی یک سال را محاسبه کنید و سپس طبق آن، تعداد مورد نیاز پنل های خورشیدی، برای خرید را مشخص کنید. (جهت خرید و فروش انواع پنل های خورشیدی در بارق، کلیک کنید.)

هم اکنون میزان تولید برق هر پنل به طور متداول، بین 290 تا 320 وات می باشد.

 

نصب پنل خورشیدی

انواع پنل خورشیدی

صفحات خورشیدی و سلول های خورشیدی انواع مختلفی دارند که از هر کدام با توجه به کاربرد آن هنگام طراحی یک سیستم تولید کننده برق خورشیدی استفاده می شود.

از انواع این پنل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پنل خورشیدی مونو کریستال

مونو به معنی تک می باشد؛ برای ساخت این نوع پنل ها، با توجه به اسمی که دارند از یک کریستال سیلیکونی خالص برای ساخت آن استفاده می شود که با نام صفحه سیلیکونی تک کریستالی نیز شناخته می شود. صفحات خورشیدی مونو کریستالی، گرد و استوانه ای شکل به نظر می رسند و همین ویژگی یکی از راه های تشخیص تفاوت این صفحه با انواع دیگر آن می باشد.

صفحه خورشیدی مونو کریستالی دارای مزایا و معایب ذیل می باشد:

مزایا:

- بازدهی صفحات خورشیدی مونو کریستالی بین 15 الی 20 درصد متفاوت است، گاها در آزمایشگاه ها بازدهی این صفحات تولید برق خورشیدی به 25 درصد نیز رسیده است.

- صفحات تولید برق مونو کریستالی فضای کمی نیاز دارند و می توان در مساحتی کوچک آن را نصب کرد.

- عمر مفید این صفحات می تواند بیشتر از 25 سال باشد.

- در شرایط نوری یکسان، صفحات مونو کریستالی در مقایسه با صفحات پلی کریستال تا 4 برابر انرژی الکتریکی بیشتری تولید می کند و می توان گفت کارایی بهتری نسبت به صفحات پلی کریستال دارد.

به طورکلی این صفحات با توجه به بازدهی بالایی که دارند و همچنین فناوری منحصر به فرد آن و این که به راحتی در دسترس عموم قرار دارد و جابجایی آن راحت می باشد، ازمحبوبیت بیشتری نسبت به سایر صفحات خورشیدی برخوردار است.

معایب:

- قیمت بالای صفحات خورشیدی مونو کریستال

- از دیگر معایب صفحه خورشیدی مونو کریستال این است که کل این صفحه از یک کریستال ساخته شده است بنابراین؛ اگر قسمتی از آن با برف، سایه و خاک پوشیده بشود امکان قطع شدن کل مدار وجود دارد.

- باید توجه داشت که؛ در تابستان و با افزایش دما کارایی این صفحات بیشتر می شود. شاید با خود بگویید کارایی بیشتر عیب محسوب نمی شود اما بهتر است بدانید گرما و دمای بیش ازحد ممکن است عملکرد صفحات خورشیدی را مختل کند و سبب کاهش عمر صفحه ی خورشیدی شما بشود.

پنل خورشیدی پلی کریستال

برای ساخت این صفحه خورشیدی چند کریستال سیلیکونی مختلف را با یکدیگر ترکیب می کنند. به همین علت به آن پلی؛ به معنی چند گفته می شود .

ظاهر این صفحات دارای گوشه های راست و مربع شکل می باشد. سلول های پلی کریستالی دارای بازدهی بین 13.5 الی 17 درصد هستند که در مقایسه با صفحات خورشیدی مونو کریستالی بازدهی کمتری دارند. هم اکنون به مزایا و معایب این صفحات می پردازیم.

مزایا:

- صفحات خورشیدی پلی کریستال قدرت تحمل کمتری نسبت به دما دارند بنابراین گرمای زیاد نمی تواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داده و مختل کند.

- تولید سیلیکون های صفحه های پلی کریستال کم هزینه تر و ساده تر است.

- این نوع صفحه در دسترس بوده و حمل و جابجایی آن آسان است.

- برای نصب، به فضا و مساحت زیادی نیاز ندارد.

معایب:

- بازدهی کمتر نسبت به صفحات مونو کریستالی (حدود بازدهی آن در برخورد 100 وات انرژی خورشیدی، حدود 13.5 الی 17 وات انرژی خورشیدی خواهد بود.)

- در برخی مواقع صفحات خورشیدی پلی کریستال با سطح و اندازه ی یکسان با یک صفحه ی خورشیدی مونو کریستال، مقدار برق کمتری تولید می کند. (دقت کنید که در برخی مواقع)

- صفحات خورشیدی پلی کریستال، به دلیل استفاده از چند کریستال، دارای ظاهر یکنواختی نیستند و ممکن است از نظر زیبایی برای استفاده مناسب نباشند.

صفحات خورشیدی دیواری

این نوع پنل های خورشیدی، نمونه ای کاربردی و به آسانی نصب می شوند. نصب این پنل بسیار آسان است و به سیم کشی و تابلو برق نیازی ندارد. این پنل دارای یک باطری لیتیومی است. با توجه به نصب و جابجایی آسان آن برای استفاده در فضای باغ ، کارگاه و یا تابلوهای تبلیغاتی مناسب است.

از دیگر پنل ها و صفحه های خورشیدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. صفحه خورشیدی نوار رشته ای

2. صفحه خورشیدی فیلم نازک

3. صفحه خورشیدی سیلیکون آمورف

4. صفحه خورشیدی تلورید کادمیوم  

5. پنل های خورشیدی سلنید گالیوم ایندیوم مس

6. پنل خورشیدی فتوولتائیک یکپارچه ساختمان

7. صفحات خورشیدی حرارتی

8. صفحه خورشیدی فتوولتائیک و پنل های خورشیدی هیبریدی

تولید کنندگان پنل های خورشیدی

برند های تولید کننده پنل های خورشیدی در ایران و خارج بسیار متعدد هستند. هرچند نام برند های خارجی بیشتر می درخشند اما برندهای مختلف ایرانی نیز از این محصول تولید شده است. از برند های معتبر خارجی می توان بهSHINSUNG  و YINGLI  اشاره کرد. از برند های موفق و نام آشنای ایرانی نیز می توان، سولار صنعت فیروزه، پاک آتیه، تابان و سوریا سامان هور را نام برد.

بهترین پنل خورشیدی برای تولید برق در منزل

با توجه به انواع پنل های خورشیدی که در بالا اشاره شد، شاید این سوال برای شما ایجاد شود که بهترین و مناسب ترین این پنل ها برای تولید برق در منزل و جهت مصارف خانگی کدام است. از آن جایی که مهم ترین معیار انتخاب برای صفحه ی خورشیدی، مقدار هزینه و فضای مورد نیاز می باشد؛ در ادامه به طور خلاصه به این موضوع خواهیم پرداخت.

اولین موضوعی که برای نصب پنل خورشیدی مهم است وجود فضای مناسب است. اگر شما فضای کافی و بزرگی ندارید بهترین گزینه استفاده از پنل های خورشیدی فیلم نازک و صفحه های خورشیدی مونو کریستالی و پلی کریستالی می باشد. این صفحات نسبت به مساحت و اندازه یکسان هستند اما صفحه ی خورشیدی مونو کریستالی نسبت به دیگر پنل ها، کارآمدتر و توان الکتریکی بیشتری برای تولید برق دارد. صفحات خورشیدی پلی کریستالی، با توجه به فضای کم، دارای بازدهی کمتری هستند اما قیمت مناسب تری نسبت به پنل های خورشیدی مونو کریستال دارند. به طور مثال؛ برای تولید 150 وات انرژی الکتریکی، این صفحات خروجی الکتریکی با کمی تفاوت خواهند داشت، اما صفحه ی خورشیدی پلی کریستالی دارای اندکی اندازه بزرگ تر است و به فضای بیشتری نیاز دارد. از لحاظ هزینه نیز باید مدل های مختلف صفحات مونو کریستالی و پلی کریستالی موجود در بازار را با یکدیگر مقایسه کرد.

خرید اینترنتی پنل های خورشیدی

 جهت خرید آنلاین پنل خورشیدی باید دقت کنید که با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

(جهت ارتباط با متخصصین در زمینه پنل های خورشیدی ، می توانید به بارق مراجعه کنید و بهترین پیمانکاران برق و فروشندگان پنل های خورشیدی را بیابید.)

با توجه به این که هر پنل خورشیدی برای استفاده در یک نوع شرایط خاص طراحی شده اند و پارامتر های مختلفی در تعیین ابعاد و اندازه و شیوه کارکرد این صفحه های خورشیدی تاثیر گذار است، که این موارد باید توسط متخصص این حوزه تعیین گردد.

هم اکنون شما می توانید به بارق مراجعه کرده و با جستجوی عبارت پنل خوشیدی یا صفحه ی خورشیدی، فروشندگان و متخصصین مربوط به این حوزه را پیدا کنید و با آنها ارتباط بگیرید. اگر هم فروشنده یا متخصص پنل های خورشیدی و انرژی های خورشیدی هستید، می توانید در بارق، محصول و تخصص خود را به صورت رایگان تبلیغ کنید.

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *