برق دار شدن سیم نول

به روز رسانی شده در: 06 دی 1403
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه
 برق-دار-شدن-سیم-نول

در این مطلب از بارق دلایل برق دار شدن سیم نول را شرح می دهیم: در این مقاله قصد داریم به یکی از متداول‌ترین پرسش کاربران در صنعت برق پاسخ دهیم. در ابتدا دلایلی که می‌توانند منجر به این اتفاق شوند را به طور کامل و جامع بررسی کرده و در نهایت به شرح راهکارهایی کاربردی جهت رفع این مشکل در سیم نول می‌پردازیم. ممکن است برای بسیاری از شما پیش آمده باشد که به هنگام تست سیم‌های یک پریز با استفاده از فازمتر، با مشکل برق دار بودن هر دو سیم رو به رو شده باشید. منظور از هر دو سیم پریز، فاز و نول است. دقت داشته باشید که پریز در زمان بروز این مشکل، دو فاز نشده و این اشکال تنها مربوط به قطع بودن سیم نول یا مسیر آن است.

دلایل برق دار شدن سیم نول (تماس با متخصصان)

1- شایع‌ ترین دلیلی که می‌تواند منجر به این مشکل شود، قطع شدن سیم نول است. این مورد منجر به برگشت فاز از سیم نول خواهد شد.

2- مورد دیگری که در شبکه‌های توزیع اتفاق می‌افتد، به دلیل عدم اتصال زمین مرکز ستاره یا به علت زیگزاگ سیم پیچ ترانسفورماتورها است. در چنین شرایطی، در صورتی که اتصال یک فاز به زمین در نقطه‌ای از شبکه رخ دهد، در نهایت شاهد اختلاف پتانسیل (ولتاژ) 220 ولت بین زمین و نول خواهیم بود.

3- عدم تعادل بار در شبکه توزیع، می‌تواند دلیل دیگر ایجاد الکتریسیته در نول باشد. در این مورد، نقطه صفر اتصال ستاره ترانسفورماتور توزیع شده جا به جا شده و در نهایت منجر به خطا در سیم نول می‌شود.

4- مورد دیگری که می‌تواند منجر به بروز این خطا شود، ایراد پیدا کردن سیم‌پیچ‌های ترانسفورماتورها است.

در ابتدا باید بتوانید نول را از فاز تشخیص دهید

نیازمند ابزاری به نام فازمتر هستید. در صورتی که این ابزار را ندارید، می‌توانید به راحتی آن را از بارق تهیه کنید. برای تشخیص فاز و نول از یکدیگر، باید سر فازمتر را با احتیاط در یکی از سوراخ‌های پریز قرار دهید. سر انگشت شصتتان را به ته فازمتر بچسبانید. در صورتی که سیم فاز باشد، لامپ فازمتر روشن می‌شود.

دلایل برق دار شدن سیم نول

در صورتی که لامپ روشن نشود، موارد زیر امکان‌پذیر است:

- ممکن است سوراخی که فازمتر را در آن قرار داده‌اید، سیم نول باشد.

- همچنین امکان دارد که پریز اصلاً برقی نداشته باشد.

- مورد بعدی را می‌توان خراب بودن فازمتر دانست.

و اما پیشنهادهای کاربردی بارق به منظور رفع این اشکال:

برای آن که این مشکل را از میان بردارید، مراحلی که در ادامه ذکر کرده‌ام را به ترتیب و با دقت طی کنید:

مرحله اول: در ابتدا برق تمام وسایل منزل را قطع کنید.

مرحله دوم: به کنتور اصلی مراجعه کنید. در این مرحله باید جداسازی سیم نول اصلی از سیستم سیم‌کشی انجام شود. البته دقت داشته باشید که تنها سیم نول مدنظر است.

مرحله سوم: سیم نول شبکه را با فازمتر بسنجید. در حالت نرمال فازمتر نباید روشن شود.

نکته: فراموش نکنید که این کار را با استفاده از دست‌کش و با احتیاط کامل انجام دهید.

مرحله چهارم: توجه کنید که به هیچ عنوان دستتان با سیم‌های نول ساختمان تماسی نداشته باشد.

مرحله پنجم: در صورتی که فازمتر روشن شود، خطا از طرف شبکه است و لازم است سازمان برق را مطلع کنید.

مرحله ششم: و اما در صورتی که غیر از این بود، فیوز ساختمان را جدا کنید. نول‌های برق ساختمان را از هم جدا و بررسی کنید و فراموش نکنید که فازمتر نباید روشن شود.

مرحله هفتم: همان طور که از دست‌کش استفاده می‌کنید، نول شبکه و نول‌های سیم‌کشی منزل از اکسید یا همان زنگ پاک کنید. تا جایی که مس کاملاً تمیز و سرخ رنگ دیده شود.

مرحله هشتم: اتصال مجدد نول شبکه به نول‌های ساختمان است.

نکته: بهتر است با استفاده از ترمینال مخصوص یا شین این کار انجام شود.

مرحله نهم: فیوز را سر جای خود بگذارید و مجدد با استفاده از فازمتر، نول را چک کنید. می‌دانید که نباید روشن شود.

مرحله دهم: اکنون به ساختمان برگردید و جریان را به وسایل برگردانید.

مرحله یازدهم: جهت اطمینان خاطر، نول پریزهای داخل منزل را با استفاده از فازمتر بررسی کنید که روشن نمی‌شود.

 

پیشنهادهای کاربردی بارقپیشنهاد های کاربردی بارق برای رفع مشکل

فراموش نکنید که می توانید در این مورد از baregh کمک بگیرید... (تماس با برقکاران)

در بخش‌های قبلی در رابطه با دلایل خرابی سیم نول و راهکارهای رفع آن صحبت کردیم، اما فراموش نکنید که هر گونه بی‌احتیاطی می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به بار آورد. بهتر است در شرایطی که خودتان قادر به بررسی و حل مشکل نیستید، از افراد متخصص و کاربلد این حوزه کمک بگیرید. همچنین در صورتی که خودتان هم از پس کار بربیایید، نیاز به یک سری ابزار و لوازم دارید.

به هر حال در صورتی که به نیازمند خدمات هستید، به راحتی با جست و جو در وب سایت ما، می‌توانید برقکاران مجرب و متخصصی را پیدا کنید. لازم است یادآور شویم که این مجموعه به منظور گردآوری فعالان این حوزه و دسترسی راحت­تر شما جهت ارتباط با آن‌ها راه‌اندازی شده است.

در حال حاضر که همه چیز به فضای اینترنت کشیده شده است، ما هم بر آن شدیم که بهترین‌ها را در اختیارتان قرار دهیم. آگهی ‌های برق در این سایت به منظور راحتی شما و پیدا کردن باکیفیت‌ترین محصولات و همچنین قیمت‌هایی متعارف قرار داده می‌شوند.

یک نکته مهم دیگر که خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود

به منظور کاریابی و رفع نیاز افراد در این صنعت بر آن شدیم که علاوه بر ارائه اطلاعات کاربردی در این حوزه، همکاران فعال و کاربلد در این حوزه را معرفی کنیم. البته روی صحبتمان با افراد فعال از جمله فروشنده، تعمیرکاران و … نیز هست که می‌توانند محصولات و خدمات خود را به راحتی در معرض دید عموم مردم قرار دهند.

و به عنوان صحبت‌های پایانی در صورتی که متوجه بروز خطایی در سیم نول شدید، می‌توانید از راهکارهایی که بیان شد کمک بگیرید، توجه کنید که احتیاط کردن را در تمامی مراحل مد نظر قرار دهید. البته بدون هیچ نگرانی می‌توانید گشتی در سایت بزنید و جهت رفع نیازتان در کم‌ترین زمان ممکن اقدام کنید.

دلایل برق دار شدن سیم نول و نحوه عیب یابیدلایل برق دار شدن سیم نول و نحوه عیب یابی

ترجمه و جمع آوری:

واحد تحقیق و توسعه بارق، Baregh

بارق، مرجع آگهی ها و نیازمندی های صنعت برق

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

  1. سلام، وقت بخیر، ببخشید یک سوال؛ در یک مغازه که کنتور سه فاز دارد، اگر فقط و فقط از یکی از فازها (به همراه نول) برای مصارف مغازه، استفاده شود و از دو فاز دیگر، اصلا استفاده نشود، باز هم مسئله‌ی عدم تعادل فازها و برقدار شدن نول به‌ وجود می‌آید؟ سپاس گزارم.
    • Mohammadh

      سلام و درود. خیر مشکلی نیست
  2. با سلام و عرض ادب. در ساختمان ما که از ups هم استفاده شده, بین فاز و نول ولتاژی در حدود 10 ولت وجود دارد. ممکن است خواهش کنم بفرمائید علت چیست و آیا این میزان برق خطری هم برای انسان و تجهیزات شبکه از جمله سوئیچ و روتر و ... دارد؟ ممنون می شوم پاسخ را برایم ایمیل فرمائید. با تشکر کامبیز ملکی