ترانسفرماتور را می توان یکی از کلیدی ترین عناصر قدرت و شبکه انتقال دانست، امروزه به لطف ترانسفورمر می توانیم برق را از محل تولید به دورترین نقاط کشور با کمترین تلفات انتقال دهیم و حتی در مسیر این انتقال به روستا ها و مناطق کم جمعیت و پرجمعیت با ترانس دیگری برق رسانی نماییم.
ترانسفورمر قدرت در صنایع متوسط و سنگین مانند کارخانجات و نیروگاه استفاده می شود که مسلما از همان ساختار ترانسفورماتور ها مصرف کننده(فشار ضعیف) استفاده می کنند تنها از نظر ابعاد بزرگ تر بوده و در برخی موارد مانند حفاظت، تهویه و انعطاف کاری پیشرفته تر می باشند.
در کنار ترانس های قدرت ترانسفورمر های تقویت خانگی و خدماتی در رنج 500 الی 7000 وات تولید می شود که همگی دارای پروسه تولید یکسانی می باشد، اما بر طبق بررسی های انجام شده، عمده مصرف بازار ترانسفورمر فشار ضعیف 2 کیلو وات می باشد.
ترانسفورماتور هایی که عمدتا در بازار مورد مصرف(عموم مردم) قرار می گیرد ترانسفورماتور های اتوماتیکمیباشد. وترانسفورمرهایدستی ( سلکتوری ) بازارمصرفکمیداردوقیمتتمامشدهآنهانیزبیشترمیباشد؛درحالحاضرعمدتاواحدهایتولیدیبهتولیدترانسفورمراتوماتیک می پردازند و ترانسفورمر های سلکتوری در واحدهای بدون پروانه تولید می گردد
اساس کار ترانسفورماتور
در سه کلمه ساده می توان تمام اساس کاری یک ترانسفورماتور را شرح داد و آن ” القا الکترو مغناطیسی متقابل ” می باشد
دقیقا همانند مدارهای الکتریکی ما مدار مغناطیسی هم داریم و صرفا تفاوت های ذاتی دارند ولی اصول کار دقیقا مشابه است، تصور کنید سیم ما که میدان دارد اگر در مجاورت یک سیم دیگر قرار بگیرد روی آن سیم اثرگذار خواهد بود به این اثر همان “القا الکترو مغناطیسی متقابل” می گویند که باعث می شود ولتاژ در سیم دوم بدون هیچ گونه ارتباط الکتریکی القا شود و این ارتباط مزایای ویژه ای نیز دارد؛
با توجه به میزان تعداد دور شما تعیین خواهید کرد چه میزان ولتاژ یا جریان بروی سیم دوم القا شود(اما همواره حاصل ضرب ولتاژ در جریان سیم اول که توان نامیده می شود، با حاصل ضرب ولتاژ در جریان سیم دوم برابر است –قانونپایستگیانرژی).
با توجه به پیشرفت تکنولوژی ساخت ترانسفورمر این مسئله پیچیده تر شده و در نهایت بازده بیشتر را نیز با خود به همراه داشته است به گونه ای که ترانس شما تلفات کمتری از خود نشان می دهد و سعی در انتقال 99% توان ورودی به خروجی را دارد.
تعریف علمی ترانسفورماتور چیست؟
ترانسفورماتور یکی از وسایل بسیار مهم تبدیل کمیاب جریان و ولتاژ الکتریکی متناوب است، که بر خلاف ماشین های الکتریکی که انرژی الکتریکی و مکانیکی را بهم تبدیل می کند، ترانسفورماتور در نوع انرژی تغییری نمی دهد بلکه ولتاژ و جریان را با همان فرکانس جریان متناوب انتقال دهد، بطوریکه انرژی ولتاژ پائین را تبدیل به همان انرژی با ولتاژ بالاتر می نماید و همچنین جریان را از مقدار داده شده در یک مدار به جریانی با اندازه های متفاوت در مدار دیگر تبدیل کند.
امروزه ترانسفورماتور وسیله ای لازم و ضروری در دستگاههای انتقال انرژی الکتریکی و پخش و توزیع انرژی الکتریکی متناوب است.
کاربرد ترانس چیست؟
ترانسفورماتور ها بطور بسیار وسیعی در مدارهای وسایل الکترونیکی و مدارهاو دستگاههای خودکار یا اتوماتیک و راه اندازی موتورهای الکتریکی و تطبیق ولتاژ مورد نیاز جهت تغذیه مصرف کننده هایی از قبیل یکسو سازها و مبدل های جریان دائم به جریان متناوب، شارژ کننده های باطری و ایجاد دستگاههای چندین فازه از دستگاههای دو فازه و سه فازه و در ارتباطات به منظور تطبیق امپدانس و همچنین در سیستم های قدرت به منظور بالا بردن ولتاژ برای انتقال اقتصادی قدرت یعنی پایین آوردن ولتاژ به مقادیر مورد نیاز بکار می رود.
همچنین ترانسفورماتور یک وسیله بسیار ضروری در مدارهای اندازه گیری الکتریکی و در مدار های جوشکاری و کوره های الکتریکی است. بعنوان یک مجزا کننده مدار با ولتاژ زیاد از مدارهای با ولتاژ پایین و حذف کننده مولدهای مستقیم جریان در یک مدار دستگاه انرژی نیز بکار می رود .
روزهای کاری یک شنبه تا چهار شنه از ساعت 9 تا 18 و پنج شبه از ساعت 10 تا 15
تلفن: 02133999172
تلفکس: 02133999173
وبسایت: http://www.eGet.ir
WWW.ELECGOSTAR.COM
آدرس: تهران-لاله زار-کوچه بوشهری-مجتمع تجاری تهران الکتریک-طبقه سوم -شماره 410
ترانس 110 به 220،
ترانسفر،
ترانس برق،
ترانس جریان،
ترانس تقویت ،
ترانس محافظ،
ترانس یو وی(uv)،
ترانس های ولتاژ(high voltag)،
ترانس ایزوله،
ترانس اتو،
ترانس تک فاز به سه فاز،
ترانس سه فاز به سه فاز،
ترانس 220 به 220 ایزوله،
ترانس مبدل ولتاژ ،
ترانسفورماتور ،
ترانس تبدیل ولتاژ 220 به 110 ولت ،
ترانس مبدل ولتاژ ،
ترانسفورماتور ،
ترانس تبدیل ولتاژ 220 به 110 ولت ،
فروش ترانس ،
ساخت انواع ترانس و شارژر باطری ،
شارژر باتری سیلد لید اسید ،
شارژر نیکل کادمیوم ،
شارژر باطری ژله ای ،
شارژر باتری خشک و شارژر باطری سرب اسیدی ،
شارژر های اتوماتیک ،
کانورتر 220 به 110 ،
اینورتر مبدل 220 ولت به 110 ولت ،
ترانسفورماتور 3000 وات ،
ترانس 1500 وات W ،
کوره،
کاربرد IR،
ترانسفورماتور،
ترانسفورماتور توزیع،
ترانس،
تجهیزات ازمایشگاهی،
ترانسفورماتور الکترونیکی،
یکسو،
EMERSUN،
کوره الکتریکی،
فیوز اتوماتیک،
قیمت فیوز،
ولتاژ بالا" ترانس"،
ساخت ترانس،
ترانس،
مولد برق،
ترانس 110 به 220،
ترانسفورماتور،